2011. október 28., péntek

Keresztapa trilógia 5 lemezes díszdobozban - Jelenlegi ára: 8 500 Ft

A hős felemelkedését és tragikus bukását a bűnnel való konfliktusában, a klasszikus tragédia szerkezeti szabályai szerint ábrázoló gengszterfilmnek a műfaj fejlődésével bonyolultabb variációi is születtek. Mario Puzo a New York-i maffia valós történeteit feldolgozó A keresztapa című regényében a gengsztertoposzokat a családregény erényeivel ötvözte olyan sikerrel, hogy az író közreműködésével készült filmváltozat és folytatása nemcsak e kezdetben lenézett műfajnak hozott dicsőséget, de az egyetemes filmművészetnek is egyik legnagyobb remekműve. A bestseller megfilmesítésére a Paramount stúdió egy fiatal, de már nem kezdő rendezőt választott Francis Ford Coppola személyében, aki látva, hogy megbízói bármikor hajlandók lennének őt leváltani, minden tehetségét és energiáját latba vetette. Ennek eredménye aztán több lett, mint siker: Coppola fokozatosan önmagát, sőt egész családját őseivel együtt beledolgozta filmeposszá teljesedő vállalkozásába. Nemcsak munkatársként alkalmazta családtagjait (apját, húgát, lányát), hanem az amerikai olasz lét élményanyagát is személyes forrásból táplálta képsoraiba. Ilyen fokú személyességnél többet alkotó nem is adhat művének, és ez a néző számára is érezhető, innen a film máig nem homályosuló népszerűsége.
Extrák:
Az ötödik lemezen több, mint 3 órányi pluszanyag: egy 71 perces, döbbenetesen tartalmas werkfilm olyan ínyencségekkel, mint próbafelvételek az akkoriban még kezdő Al Pacinóval és Robert De Niróval, séta a látványtervezővel az eredeti, New York-i forgatási helyszíneken, Coppola bemutatja az első részhez készített, hatalmas jegyzetkönyvét, hangszalagról meghallgathatjuk, amint Nino Rota első zenei vázlatait eljátssza a rendezőnek, Carmine Coppola papa, a másik zeneszerző elárulja, hogy a filmbe egyik gyermekkori élményét is belecsempészték. Coppola és Mario Puzo beszélnek a forgatókönyvről, Gordon Willis az operatőri munkáról, két jelenetet storyboardokkal nézhetünk végig, illetve egy 1971-es werkfilmet is láthatunk. A rengeteg angol nyelven írott információ mellett tanulmányozhatjuk a Corleone-családfát, és részleteket láthatunk az 1972-es és 1974-es Oscar-díjkiosztókból (itt csak annyi a csalódás, hogy az indián asszonyt nem láthatjuk, aki Marlon Brando nevében visszautasította a díjat). Ráadásnak kronológiába szedve megnézhetjük mind a 33 jelenetet, amelyek a moziváltozatokba nem kerültek bele, csak az 1977-es tévésorozatba, valamint itt szerepel a harmadik rész eredeti kezdőjelenete is. Ja, és mindez magyar felirattal!!! Egyedül Coppola mintegy 9 órányi audiokommentárja (amely újabb mélységekre nyitja rá szemünket) szól csak az angolul jól értőknek.
The Godfather, The Godfather Part II, The Godfather Part III
1972/1974/1990 amerikai gengszterfilmek
Hossz: 168/192/163 perc Forgalmazó: UIP-Duna Film Rendező: Francis Ford Coppola Szereplők: Marlon Brando, Al Pacino, Diane Keaton, Robert De Niro, Robert Duvall, James Caan, Andy Garcia Kép: 16: 9/1, 78: 1, színes Hang: angol 5. 1 Felirat: magyar + 6 nyelv Extrák felirata: magyar + 6 nyelv


Jelenlegi ára: 8 500 Ft

Az aukció vége: 2011-11-14 20:11
. Keresztapa trilógia 5 lemezes díszdobozban - Jelenlegi ára: 8 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése